top of page

Dagelijkse voeding voor meer mentaal welzijnOngeveer 1 maand geleden startte ik met een uitdaging met mezelf om mijn energie terug op te bouwen. Mijn doel was om mijn ochtendroutine terug te krijgen. Een ochtendroutine die lang geleden als vanzelf ontstaan is na een burn out. Deze routine helpt me om dichtbij mezelf te blijven, fysiek en mentaal gezond te zijn. Een routine die me voldoening en kracht geeft. We hebben minimaal 21 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren. Het gaat om prioriteiten stellen en keuzes maken.


Omdat ik zovele positieve reacties kreeg hierop, zet ik mijn routine op een rijtje. Zodat het jou ook kan inspireren. Als ik deze doe, kan ik 6 dingen die ik dagelijks wil doen (zie o.a. de foto hierboven) afvinken: slapen - bewegen - buitenlucht - fysieke en mentale voeding - creëren - dankbaarheid

* Tussen 22u en 23u gaan slapen.

* Zoveel als mogelijk glutenvrij, lactosevrij en suikerarm eten.

* Minimum 30 minuten bewegen: Ik kies voor mezelf uit taichi, yoga, lopen, wandelen, fietsen, hoelahoepen, springtouwen, buikspieroefeningen. Naargelang mijn tijd, goesting, het weer, ...

* Bewegen doe ik liefst buiten

* 10 dingen opschrijven in mijn dankbaarheidsboekje

* Meditatie: naargelang mijn tijd en goesting doe ik dit 10minuten of langer.

Meestal met de app van Meditation Moments.

* 10 minuten tekenen: bijvoorbeeld 'spaghettislingers' tekenen en er een figuur in zoeken.


Ondertussen zijn de 21 dagen voorbij en voel ik me energieker. Mijn focus, ideeënstroom en de goesting om deze om te zetten in actie, zijn terug!


Wil jij dit ook? Heb je ondersteuning nodig?

Plan een sessie groeibegeleiding in, dan kijken we er samen naar.


Heb jij een bepaalde ochtend of avondroutine, die jou fysiek en mentaal helpt?

Ik ben heel benieuwd, laat je het me weten?

Groetjes,

Sonja

♥♥♥

2 commentaires


In progress... Dank je voor de inspiratie! Eerste stapjes bestaan uit bewegen, zuiveren, ademen en schrijven... wordt nog verfijnd

J'aime
En réponse à

Dankjewel Miranda! Klinkt heel voedend. Keep on being. Goed bezig ♥

J'aime
bottom of page