top of page

RECEPT Bananenbrood met Heltie Mie
Geen Heppie Mie zonder Heltie Mie.

Geen gelukkige ik zonder gezonde ik.


Bewust beeldend bezig zijn heeft mij genezen. Het bracht me een doel, focus, rust, mie tijd, emoties uiten en een plaats geven, ... Regelmatig tekenen houdt mij, een emotioneel intens en voelende dame, mentaal gezond.

Creatief bezig zijn is voor mij heel belangrijk . Het is broodnodige voeding om in een prikkelrijke maatschappij Heppie Mie te zijn.


Ook gezonde voeding heeft me genezen. En van hieruit is Heltie Mie ontwikkeld. Ik heb dit samen gedaan met Lin van Gezonde Granola. Heltie Mie is glutenvrij, lactosevrij en suikerarm. Omdat ik er sterk van overtuigd ben dat deze pijlers voedender zijn voor velen. Misschien zelfs voor iedereen?

Voeding voor je hoofd en voeding voor je buik zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb beiden nodig.


Ik krijg regelmatig de vraag hoe je granola eet. Meestal doe ik het bij mijn portie yoghourt tijdens het ontbijt, bij een slaatje of als decoratie bij een dessert. Mijn creatief brein kwam zo op het idee om Heltie Mie op nog andere manieren te verwerken. Zodat jij nog meer voedende mogelijkheden hebt bij aankoop van Heltie Mie.

Lin heeft voor Heppie Mie een recept bedacht waar je Heltie Mie in kan integreren. En er volgen er nog...


Bananenbrood met Heltie Mie

Nodig:

- 100gr Heltie Mie

- 3 rijpe bananen (+/- 300gr)

- 6 ontpitte medjoul dadels (+/- 125gr)

- 3 eieren

- 125 gr amandelmeel

- 5 gr bakzout

- Snuifje zout


Werkwijze:

- Snijdt de banaan en ontpitte dadels in stukjes in de blender en voeg de eieren toe

- Mix glad

- Voeg amandelmeel toe en een klein snuifje zout en roer om met de spatel

- Voeg Heltie Mie toe en roer om met de spatel

- Voeg bakzout toe en roer om

Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.


Smakelijk en deel je baksels op Facebook of Instagram. Tag Heppie Mie, dan zie ik ze ook.


Veel bakplezier!


Groetjes,

Sonja

Comentários


bottom of page